Hydraulische ponsmachine

Staalbouw

Omschrijving van de machine:

Hydraulische ponsmachine voor het ponsen van een gatenpatroon in vlakke band t.b.v. kokerrolvormproductie. De machine is uitgevoerd met een 4-tal hydraulische persen, elk met een capaciteit van 120KN. Alle persen zijn onafhankelijk in te stellen op de x-as m.b.v. Servo gestuurde aandrijving. Persen zijn uitgevoerd met 2 speciale ponsbeugels die beide onafhankelijk zijn in te stellen op de Y-as m.b.v. Servo gestuurde aandrijving. Servo aangestuurde hydrauliek cilinders met een persslag van 0.5 seconde.

Voorzien van aanvoerapparaat met een aanvoersnelheid van max. 140 m/min. Persstoter is voorzien van een dubbel uitgevoerd pneumatisch gestuurd mechaniek om de ponsbeugels individueel in- en uit te schakelen, waardoor er een wisselend gatenpatroon kan worden aangebracht. Touchscreen display met ingebouwde PLC voor het opslaan en oproepen van diverse programma’s en het aanpassen van de parameters voor het instellen van de persen en ponsbeugels. Deze ponsmachine is als standalone machine geplaatst in een bestaande productielijn en gekoppeld aan het bestaande besturingssysteem.

Eigenschappen:

Technologie: ponsen

Takttijd: 0.4 sec per persslag.

Capaciteit: 140 m/min

Krachten: 120KN bij 160 bar werkdruk

Materiaal: Staal bandmateriaal

Materiaal dimensies: 1.25 – 2.5 mm

Machine technieken: hydrauliek / pneumatiek / Servo techniek

Key Benefits:

  • Servo Hydrauliek

  • Hoge productiesnelheid

  • Bedieningsgemak door Servo gestuurde positionering

  • Eenvoudig en snel instelbaar

Producten

Ponsen

Ponsen is een van de oudste productiemethoden voor het bewerken van (metalen) producten en ongeëvenaard als het gaat om goedkoop grotere series te produceren.