Over ons

Engineering en machinebouw – dat is ons vak. Weber ontwikkelt, produceert en onderhoudt op maat gemaakte (gereedschap)machines voor het ponsen en verspanen van producten zoals profielen, buizen, plaat en coil.

 

Doordat producthandling- en transport in bijna al onze machines voorkomt zijn we tevens zeer ervaren in handling- en transportsystemen zowel met maatwerk oplossingen en als system integrator van Yaskawa robotics.

Bij Weber staat kwaliteit altijd voorop. Dit is één van de redenen dat wij alle functies onder eigen dak uitvoeren en al onze machines turn key worden opgeleverd.

Machinefabriek: kwaliteit sinds 1959

Weber is opgericht in 1959 als gereedschapmakerij en producent van NORM ponsgereedschappen. Tegenwoordig bestaat Weber uit 3 bedrijfstakken die allen opereren vanuit onze fabriek in Zwaag. Naast Weber Machinebouw zijn dit Weber Gereedschapmakerij waar nog altijd klantspecifieke stempels voor maakbedrijven worden ontworpen, geproduceerd en onderhouden. En Weber Hospital Systems, producent van onder andere de VDS Bed Washer; een duurzame gerobotiseerde reinigings- en desinfectiemachine voor ziekenhuisbedden.

De basis voor Weber Machinebouw is gelegd in de jaren ’90 toen de toenmalige eigenaar kansen zag in de opkomende automatiseringsslag binnen de maakindustrie. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar de huidige omvang van circa 40 medewerkers en hebben we veel ervaring opgedaan in diverse branches.

Alle expertise onder één dak

Weber Machinebouw is gespecialiseerd in de engineering en machinebouw van speciaalmachines voor het ponsen en verspanen (frezen, zagen, boren). Doordat deze specifieke productiemethoden in verschillende branches en voor verschillende materialen gebruikt worden hebben wij klanten in veel branches, zoals:

  • Kassenbouw
  • Automotive
  • Overheaddeuren
  • Infra
  • Solar

We hebben er altijd voor gekozen alle expertises -engineering, productie, besturing, onderhoud e.d.- in huis te houden, wat betekent dat we elke stap van het proces onder controle hebben. Het grote voordeel hiervan is dat we enerzijds de kwaliteit kunnen garanderen en anderzijds in staat zijn snel te schakelen en bij te sturen indien nodig.

Met ons moderne machinepark, een zeer trouw personeelsbestand en altijd zoekend naar nieuwe technische uitdagingen is Weber in staat om voor elke vraag een oplossing te bedenken en te realiseren.

Certificeringen

Weber is in bezit van verschillende certificaten. Naast ISO:9001 certificering voor de Machinebouw zijn we tevens ISO:13485 gecertificeerd. ISO:13485 is een kwaliteitscertificering specifiek gericht op bedrijven die produceren voor de medische sector. Al onze medewerkers zijn getraind om te werken volgens deze normen en zijn daarnaast VCA gediplomeerd.

Als erkend BBL-leerbedrijf hebben we daarnaast altijd één of meerdere jonge mensen in dienst die in samenwerking met Tetrix opgeleid worden in de praktijk.