Frees- en boorinstallatie voor sandwichpanelen

Garagedeuren

Omschrijving van de machine:

Weber frees- en boorinstallatie met invoer- en uitvoertafel voor het frezen en boren van gatenpatronen en uitsparingen in sandwichpanelen. Deze frees kan worden ingezet bij de productie van bijvoorbeeld garagedeuren. Na keuze van het juiste programma voorziet de frees geheel automatisch de panelen van uitsparingen voor beslag, loopdeuren of andere uitsparingen.

De aanvoer van de panelen gebeurt door middel van een degelijke invoertafel. Eventueel kan, met een optioneel overnamestation, de aanvoertafel automatisch beladen worden. Nadat het paneel grofweg op positie ligt, wordt deze door nuldrukkers definitief gepositioneerd en met een servo aangedreven opduwtang door de frees- en boorinstallatie heen bewogen. Door slim gebruik te maken van sensoren wordt hierbij tevens de lengte en breedte van het paneel gemeten en gecontroleerd. De panelen worden over beklede transportrollen bewogen om geen schade aan het product te veroorzaken.

Na het boren en frezen wordt het paneel uitgevoerd en kan deze verder in het productieproces.

De volledige besturing is door Weber in huis geschreven en kan eventueel worden opgenomen in de overkoepelende besturing.

Eigenschappen:

Technologie: frezen / boren / handling / automatisering

Materiaal: sandwichpanelen

Materiaal dimensies: 80 - 40 mm dik, lengte 12.000 – 2.000 (korter mogelijk)

Machine technieken: Servo-techniek, meet-techniek

Key Benefits:

  • Geautomatiseerd proces

  • Automatische in- en uitvoer

  • Maatvastheid in producten

Producten

Verspanen

Onze zaag, frees en/of boormachines worden ontwikkeld indien er geen standaard verspanende machines voor handen zijn.