120 Tons geautomatiseerde ponslijn

Kassenbouw

Omschrijving van de machine:

Weber 120 tons ponslijn met pons-nippel wisselstation.

Zwaar uitgevoerde degelijke ponsbank, ontworpen voor het geautomatiseerd ponsen van diverse gatenpatronen in stalen strips. Na het ponsen wordt het profiel afgekapt op de juiste lengte. Naast stalen strips is deze machine uiteraard ook geschikt voor vele andere profielen in staal, aluminium, RVS etc.

De machine is zodanig ontworpen dat er vrij gatenpatronen geprogrammeerd en gedefinieerd kunnen worden. Dit kan zowel op de machine zelf gedaan worden door middel van een touchscreen, maar kan ook extern geprogrammeerd worden. Door gebruik te maken van een slim wisselstation voor de diverse ponsnippels, is de machine in staat zelf de juiste ponsnippel te positioneren. In deze opstelling kunnen 3 verschillende ponsnippels worden geplaatst.

Zodra de operator het stalen profiel heeft geplaatst, wordt deze door middel van een opduwsysteem automatisch doorgevoerd. De opduwer positioneert na iedere ponsing het profiel zodanig dat de ponsunit ongestoord door kan gaan. Nadat het gehele profiel is bewerkt wordt deze op de juiste lengte afgekapt.

Door de zware uitvoering is deze ponsunit in staat om strips tot 300 x 15 mm probleemloos te ponsen en af te kappen; specifiek uitgelegd op de wensen van de klant.

Door het maatwerk dat Weber Machinebouw biedt, zijn ook de mogelijkheden die voor uw specifieke situatie belangrijk zijn zeer uitgebreid. Wij informeren u graag!

Eigenschappen:

Technologie: ponsen / handling / afkappen / automatisering

Snelheid: +/- 3 sec per ponsing

Krachten: 120 ton bij 160 bar werkdruk

Materiaal: warmgewalst S235 / Staal 37

Materiaal dimensies: tot strip 300 x 15 mm

Machine technieken: hydrauliek / meettechniek / ponstechniek

Key Benefits:

  • Geautomatiseerd ponsen

  • Geen spanen

  • Lage onderhoudskosten

  • Flexibiliteit in patronen en gaten

Producten

Ponsen

Ponsen is een van de oudste productiemethoden voor het bewerken van (metalen) producten en ongeëvenaard als het gaat om goedkoop grotere series te produceren.

Persen

Weber ontwikkelt en produceert geheel klant- en product specifieke hydraulische en servo-gestuurde persen; standalone of als geautomatiseerde productielijn.