Speciaalmachines

Weber ontwikkelt, produceert en onderhoudt speciaalmachines en complete turnkey projecten voor diverse sectoren zoals automotive, kassenbouw en infrastructuur. Nagenoeg elke machine en productielijn die wij ontwikkelen is uniek en klantspecifiek. Van fijn mechanische machines waarbij het gaat om extreme nauwkeurigheid, tot grote en zware productielijnen.

De engineering en productie is volledig in ons eigen beheer. Hierdoor kunnen wij specifieke speciaalmachines turnkey opleveren. Al onze machines zijn voorzien van door ons ontwikkelde besturingen. Indien gewenst kunnen deze besturingen worden toegepast als vervanging van de bestaande besturingen.

Expertise

Wij hebben alle ervaring in huis om te ondersteunen bij maatwerkoplossingen. Zo kunnen wij ondersteunen bij verbetering of uitbreiding van de productiecapaciteit, het vervangen en verbeteren van een bestaande machine of bij productinnovaties. Dit doen we vanuit de verschillende vakgebieden; mechanica, pneumatiek, hydraulica, automatisering, aandrijftechniek en robotica. Van engineering tot aan de productie en assemblage van de speciaalmachines die wij bouwen, alles wordt verricht door ons eigen team.

In onze speciaalmachines worden verschillende technieken toegepast. Deze technieken kunnen in elke vorm met elkaar geïntegreerd worden. De belangrijkste technieken die wij toepassen zijn:

  • Ponsen
  • Profileren
  • Boren
  • Frezen
  • Zagen
  • Zetten/kanten

Als machinebouwer zijn wij daarnaast gespecialiseerd in het produceren van handlingsystemen. Zo hebben wij onze eigen productlijn transportbanden en passen we waar mogelijk allereerst standaard handlingsystemen toe. Afhankelijk van het type machine, te verwerken materiaal en andere factoren zoals nauwkeurigheid, snelheid en flexibiliteit, kunnen we ook kiezen voor handlingsystemen op maat. Een aantal voorbeelden van onze handlingsystemen zijn:

  • Manipulatoren: voor het klemmen, centreren en draaien van het product
  • Kranen: voor het verplaatsen van het product
  • Robots: voor het automatiseren van repeterende handelingen en het creëren van flexibiliteit

 

Werkwijze

Weber Machinebouw maakt gebruik van een herkenbare en gestructureerde werkwijze. Deze omvat in de basis de volgende zes fases, maar wordt altijd aangepast aan de specifieke vraag en omstandigheden.

Stap 1 - Voorengineering: In dit vrijblijvende traject stelt u samen met onze technisch accountmanager het pakket van eisen samen door middel van overleg en advies. Wij toetsen de eisen op haalbaarheid en functionaliteit en vervolgens tekenen onze engineers een eerste 3d concept. In één of meerdere vervolggespreken werken we het concept verder uit en komen we tot een offerte.

Stap 2 - Engineering: Na opdracht neemt onze projectmanager de leiding en starten we met het daadwerkelijke ontwerp. Dit wordt altijd verricht door ons eigen team van engineers.

Stap 3 - Productie in eigen beheer: De productie vindt volledige plaats in onze fabriek. De lijn tussen engineer en productie is daardoor extreem kort wat zorgt voor volledige controle en toezicht op de productie.

Stap 4 - Assemblage: Wij assembleren uw machine bij ons, testen de werking en draaien proefproductie. U keurt vervolgens de machine goed voordat deze op locatie wordt geïnstalleerd.

Stap 5 - Ingebruikstelling: Hetzelfde team van installatiemonteurs installeert de machine op locatie en zorgt voor ingebruikstelling. Er wordt weer een proefproductie gedraaid.

Stap 6 - Service en onderhoud: Ook als de machines inbedrijf zijn, blijven wij betrokken. Naast de ontwikkeling en productie, kunt u ook voor service en onderhoud bij ons terecht.

Speciaalmachinebouw door Weber?

Bent u op zoek naar een slimme maatwerk oplossing voor uw productieproces? Wij denken graag mee. Neem contact met ons op voor meer informatie en alle mogelijkheden.  

Onze projecten

Productielijn overheaddeuren

Technologie: frezen, zagen, boren, manipulatoren, transportbanden, servo

Heeft u een vraag?

Piet Laan

Verkoopdirecteur