Upgrade profileerlijn

Opdrachtgever: producent van profielen

Technologie: profileren, vliegend knippen, ponsen, servo

Reviseren en upgraden van een profileermachine voor de productie van profielen. Vanuit coil worden allereerst de profielen door 36 assen, elk voorzien van een eigen servomotor, gerolvormd tot het geselecteerde uitgangsprofiel.

Om te voldoen aan de gewenste productiesnelheid is een ‘vliegende schaar’ ontwikkelt. Vanuit een 0-positie accelereert een afkapstempel op een pers tot dezelfde snelheid als het voortbewegende profiel om het vervolgens op maat te knippen.

 

Gebruikte producten

Speciaalmachines

Weber ontwikkelt, produceert en onderhoudt speciaalmachines en complete turnkey projecten voor diverse sectoren zoals automotive, kassenbouw en infrastructuur. Nagenoeg elke machine en productielijn die wij ontwikkelen is uniek en klantspecifiek. Van fijn mechanische machines waarbij het gaat om extreme nauwkeurigheid, tot grote en zware productielijnen.

De engineering en productie is volledig in ons eigen beheer. Hierdoor kunnen wij specifieke speciaalmachines turnkey opleveren. Al onze machines zijn voorzien van door ons ontwikkelde besturingen. Indien gewenst kunnen deze besturingen worden toegepast als vervanging van de bestaande besturingen.