Stand-alone machines & gereedschappen automotive

Opdrachtgever: producent automotive

Technologie: ponsen, boren, frezen, gereedschappen, stempels

Voor een wereldwijde toeleverancier van auto-onderdelen is Weber al jarenlang huisleveranciers voor gereedschappen, stempels en stand-alone units.

Deze producten worden onder meer gebruikt voor het bewerken van geëxtrudeerd materiaal. Denk hierbij aan het ponsen en/of boren van schuifdakprofielen en het ponsen van dakrails. Kenmerkend voor de stand-alone units zijn de eenvoudige bediening en maximale beschikbaarheid (uptime). Om fouten tot een minimum te beperken worden de machines zo gebouwd dat het bijna onmogelijk is om producten verkeerd in te voeren (poka yoke).

Hiernaast vind u een greep uit de producten die we hebben toegeleverd.

 

 

Gebruikte producten

Stand-alone machines

Naast speciaalmachines ontwikkelen en produceren wij ook stand-alone units. De basis voor deze stand-alone units ligt vaak bij het ponsen of vervormen van diverse soorten producten.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een pers, al dan niet hydraulisch, hydropneumatisch of pneumatisch aangestuurd, waarmee diverse producten met een enkelvoudige ponsbewerking kunnen worden geproduceerd. Door de unit uit te breiden met meerdere persen of bijvoorbeeld een frees-, boor- of knipunit, kunnen meerdere bewerkingen in één product uitgevoerd worden.

De stand-alone units kunnen worden bediend met een voetpedaal, drukknop of automatische aanslag. Afhankelijk van de soort bewerking kan de unit worden uitgevoerd met een eenvoudige PLC besturing voor het automatisch aansturen van de unit.