Profileerlijn vangrails

Opdrachtgever: producent vangrails

Technologie: ponsen, profileren, vliegende schaar, manipulatoren

Ontwikkeling van een snelle profileerlijn voor vangrails inclusief robot voor automatische stapelen eindproduct.

Staal wordt vanaf de coil naar ponsunits gevoerd voor het ponsen van verbindingsgaten in het materiaal. Het afval wordt op een lopende band opgevangen en weg getransporteerd. Na het ponsen volgt het profileren van het vlakke staal, middels 28 rollen, tot een vangrails. Om te voldoen aan de gewenste productiesnelheid is er gekozen voor het vliegend kappen van het geprofileerde product. Vanuit een 0-positie accelereert een afkapstempel op een pers tot dezelfde snelheid als de  voortbewegende vangrails om het vervolgens op maat te knippen.

Aan het eind van de lijn staat een robot voor het automatisch stapelen van de vangrails volgens een vast patroon.

Gebruikte producten

Speciaalmachines

Weber ontwikkelt, produceert en onderhoudt speciaalmachines en complete turnkey projecten voor diverse sectoren zoals automotive, kassenbouw en infrastructuur. Nagenoeg elke machine en productielijn die wij ontwikkelen is uniek en klantspecifiek. Van fijn mechanische machines waarbij het gaat om extreme nauwkeurigheid, tot grote en zware productielijnen.

De engineering en productie is volledig in ons eigen beheer. Hierdoor kunnen wij specifieke speciaalmachines turnkey opleveren. Al onze machines zijn voorzien van door ons ontwikkelde besturingen. Indien gewenst kunnen deze besturingen worden toegepast als vervanging van de bestaande besturingen.