Ponsmachine perforeren aluminium buizen

Opdrachtgever: producent van geluidswallen

Technologie: ponsen

Ontwikkeling van een ponsmachine voor het perforeren van aluminium buizen. De aluminium buizen zijn toegepast in de geluidswal op de A2 rondom Eindhoven.

Weber ontwikkelde speciaal voor de fabricage van deze geperforeerde buizenscherm een ponsmachine, die maar liefst 4 miljard gaten ponste in de aluminium buizen. De machine heeft een capaciteit van 80.000 gaten per uur en is 20 meter lang. Het ponsen gaat met hydraulisch aangestuurde ponsen, die worden aangestuurd door een enorm drukvat met een capaciteit van 290 Bar.

De buizen, die zijn gevuld met isolatiemateriaal, variƫren in hoogte tussen de 3,10 meter en 6,60 meter, waardoor het geheel het idee van een pijporgel oproept. Het totale geluidsscherm is 20.000 m2 groot, met een totaalgewicht van 1 miljoen ton aan aluminium.

Gebruikte producten

Speciaalmachines

Weber ontwikkelt, produceert en onderhoudt speciaalmachines en complete turnkey projecten voor diverse sectoren zoals automotive, kassenbouw en infrastructuur. Nagenoeg elke machine en productielijn die wij ontwikkelen is uniek en klantspecifiek. Van fijn mechanische machines waarbij het gaat om extreme nauwkeurigheid, tot grote en zware productielijnen.

De engineering en productie is volledig in ons eigen beheer. Hierdoor kunnen wij specifieke speciaalmachines turnkey opleveren. Al onze machines zijn voorzien van door ons ontwikkelde besturingen. Indien gewenst kunnen deze besturingen worden toegepast als vervanging van de bestaande besturingen.