WEBER, specialist in machinebouw en ponsgereedschappen

Weber Machinebouw heeft zich de afgelopen 60 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van klantspecifieke machines en productielijnen. We maken ons sterk voor het behoud van productie in Nederland. Dit door bedrijven te helpen om slimmer, efficiënter en sneller te werken én daarmee de kosten van het produceren zo laag mogelijk houden. 

Naast onze basis in de ponstechniek zijn de afgelopen decennia machines op het gebied van boren, frezen en zagen een belangrijk deel van de dagelijkse activiteiten geworden. Daarnaast ontwikkelen we maatwerk pick-and-place units, die veelal in onze machines worden toegepast, en zijn we system integrator van Yaskawa Motoman robots.

Typerend voor de aanpak van Weber is dat alle projecten volledig in eigen beheer en turnkey worden uitgevoerd. Wij verzorgen alles, van engineering tot productie en van inbedrijfstelling tot service en onderhoud.

Naast de machinebouw tak beschikken wij nog steeds over onze gereedschapmakerij waar u sinds 1959 terecht kunt voor maatwerk stempels, persen, ponsgereedschappen en reparatie & onderhoud.

 

Onze producten

Machinebouw

Machinebouw

Unieke turnkey machines en productielijnen op het gebied van ponsen, frezen, zagen én producthandling.
Automatisering

Automatisering

Intelligente maatwerk handlingsystemen en automatisering. Daarnaast is Weber System integrator van o.a. Motoman Yaskawa robots.
Stempels

Stempels

Stempels en (pons)gereedschappen speciaal voor de productie.
Ponsgereedschap

Ponsgereedschap

Ponsbeugels en ander standaard NORM gereedschap voor vrijwel elke bewerkingen in plaat, buis en profiel.

Vacatures & Highlights

Productielijn overheaddeuren

Onze werkwijze

1

Voorengineering

In dit vrijblijvende traject formuleren we samen de opdracht en tekenen onze engineers het eerste concept. In één of meerdere vervolggespreken werken we de offerte en het concept verder uit.

2

Engineering

Na opdracht neemt onze projectmanager de leiding en starten we met het daadwerkelijke ontwerp. Dit wordt altijd verricht door ons eigen team van engineers. 

3

Productie in eigen beheer

De productie vindt volledige plaats in onze fabriek. De lijn tussen engineer en productie is daardoor extreem kort wat zorgt voor volledige controle en toezicht op de productie.

4

Assemblage

Wij assembleren uw machine bij ons, testen de werking en draaien proefproductie. U keurt vervolgens de machine goed voordat deze op locatie wordt geïnstalleerd.

5

Ingebruikstelling

Hetzelfde team van installatiemonteurs installeert de machine op locatie en zorgt voor ingebruikstelling. Er wordt weer een proefproductie gedraaid.

6

Service en onderhoud

Ook als de machines inbedrijf zijn, blijven wij betrokken. Naast de ontwikkeling en productie, kunt u ook voor service en onderhoud bij ons terecht.