Stand-alone machines

Naast speciaalmachines ontwikkelen en produceren wij ook stand-alone units. De basis voor deze stand-alone units ligt vaak bij het ponsen of vervormen van diverse soorten producten.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een pers, al dan niet hydraulisch, hydropneumatisch of pneumatisch aangestuurd, waarmee diverse producten met een enkelvoudige ponsbewerking kunnen worden geproduceerd. Door de unit uit te breiden met meerdere persen of bijvoorbeeld een frees-, boor- of knipunit, kunnen meerdere bewerkingen in één product uitgevoerd worden.

De stand-alone units kunnen worden bediend met een voetpedaal, drukknop of automatische aanslag. Afhankelijk van de soort bewerking kan de unit worden uitgevoerd met een eenvoudige PLC besturing voor het automatisch aansturen van de unit.

Poka yoke

Eenvoudige bediening en maximale beschikbaarheid zijn de belangrijkste kenmerken van onze stand alone units. De machines worden op dusdanige wijze ontworpen dat bijvoorbeeld geborgd wordt dat de producten nooit op de verkeerde manier ingevoerd kunnen worden. Het zogenoemde Poka Yoke (“mistake proofing”) concept.

 

Ponsen

De meeste stand-alone units zijn gemaakt voor het ponsen of vormen van diverse soorten materialen en uitgangsvormen. Van vlakke platen tot geëxtrudeerde profielen, buismateriaal, kunststof folies en textiel. Gebruikmakend van een aangedreven pers kunnen in al deze toepassingen de benodigde pons- of vormbewerkingen worden uitgevoerd.
 

Zagen, frezen, boren en integratie van systemen

Buiten het ponsen en vormen van diverse soorten materialen en uitgangsvormen, ontwikkelen we tevens stand-alone units die een verspanende bewerking kunnen uitvoeren. Variërend van het boren van een enkelvoudig gat tot het zagen of frezen van diverse producten. Een combinatie van al deze bewerkingen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Onze projecten

Stand-alone machines & gereedschappen automotive

Technologie: ponsen, boren, frezen, gereedschappen, stempels

Heeft u een vraag?

Piet Laan

Verkoopdirecteur