Machinebouw

Weber Machinebouw maakt zich sterk voor het behoud van productie in Nederland. We helpen bedrijven om slimmer, efficiënter en sneller te werken én daarmee de kosten van het produceren zo laag mogelijk houden

Innovatieve oplossingen
Door onze jarenlange ervaring heeft Weber een groot portfolio aan maatwerk machines en productieoplossingen opgebouwd. Onze kracht zit in het analyseren van productieprocessen om deze slimmer, efficiënter en sneller in te richten. Dit vereist jarenlange ervaring, technische kennis en creativiteit. We zitten dan ook graag zo vroeg mogelijk aan tafel om in het complete traject van concept, engineeren, produceren en installeren te kunnen ontzorgen.

Kwaliteit
Weber levert machines aan vooraanstaande bedrijven in heel Europa. Kwaliteit, onderhoudsarm en een lange levensduur staan voorop in elke machine die we ontwikkelen. We ontzorgen onze opdrachtgevers door het hele traject turnkey en in eigen beheer uit te voeren.


Productcategorieën

Weber biedt maatwerk productieoplossingen voor het ponsen, boren, frezen en/of zagen van uw producten. Automatische product handling, automatisering en de flexibiliteit voor kleinere batches en meer varianten zijn tegenwoordig (bijna) standaard onderdeel van elke installatie die wij ontwikkelen. 

PONSMACHINES
Onze engineers ontwerpen productielijnen voor het automatisch ponsen, knippen en buigen van producten als (plaat)staal, profielen, kokers en buizen. Ponsen is de ongeëvenaard snelle en kosten efficiënte oplossing voor (middel)grote oplagen.

 

 

PERSEN
We ontwikkelen, ontwerpen en produceren krachtige hydraulische persen voor industriële productie en R&D toepassingen. De toepassingen zijn divers, van hydraulisch met handinleg tot automatisch in lijn geplaatst en met gestuurde servo aandrijving.

 

 

ZAAGMACHINES
Onze zaagmachines en automatische zaaglijnen worden ontwikkelt indien er geen standaard machines voorhanden zijn. Producten waarvoor we zaagtoepassingen ontwikkelt hebben variëren van profielen, buizen, kokers, tot panelen.

 

 

FREESMACHINES
Weber freesmachines worden veelal toegepast bij grote oplages met repeterende bewerkingen of specialistische bewerkingen. Met name voor de bewerking van metalen, maar we hebben ook succesvol machines ontwikkelt voor bijvoorbeeld de panelenindustrie.

 

 

PRODUCTHANDLING
In de door ons ontwikkelde machines hebben we al zeer veel maatwerk én standaard handlingsystemen toegepast. Onze productrange bevat onder meer opduw- en aanslagsystemen, manipulatoren, kranen, pick and place units en transportbanden.

 

MACHINEBESTURINGEN
Processen zijn er om te automatiseren. Of het nu gaat om efficiënter te werken, capaciteit te vergroten, handwerk over te nemen of een bestaande besturing te moderniseren. Dat is de specialiteit van Weber. Onze software engineers hebben allen een technische achtergrond en kijken verder dan alleen de software.

 

Advies op maat?

Onze projecten

Productielijn overheaddeuren

Technologie: frezen, zagen, boren, manipulatoren, transportbanden, servo

Profileerlijn vangrails

Technologie: ponsen, profileren, vliegende schaar, manipulatoren