Handling

Handling van producten staat veelal centraal in de machines en productielijnen die wij ontwikkelen. In onze machines passen we zowel standaard als specifieke handlingsystemen toe. Nauwkeurigheid, type materiaal en productiviteit zijn een aantal factoren die invloed hebben op de keuze.

Deze ervaring passen we eveneens toe om handlingsystemen en manipulatoren op maat te ontwikkelen. Wij leveren intelligente turnkey systemen  voor producthandling die u helpen uw productie te verbeteren en daardoor efficiënter te werken.

Denk hierbij aan manipulatoren, transportbanden, pick and place units, transport kranen en robots. Afhankelijk van het machineconcept, het product en de nauwkeurigheid zal de juiste toepassing worden gekozen; standaard of op maat ontwikkeld en geproduceerd.

Onderstaand kunt u foto's en films bekijken van een aantal door Weber ontwikkelde type handlingsystemen:

Manipulatoren

Voor het klemmen, draaien, centreren en transporteren van het product.

 


Kraan- en liftsystemen

Voor het transporteren van (half)fabricaat en eindproduct in het productieproces. We leveren de kranen als onderdeel in grote projecten of op maat in uw productieproces. Zo hebben we onder andere kranen ontwikkeld en geproduceerd voor het optillen en transporteren van loopdeurpanelen met een lengte van 14 meter. Uitgevoerd met Servomotoren hebben deze kranen een draagkracht van 19.6 kN, hijssnelheid van 1 m/s en loopsnelheid van 2m/s.


Transportbanden

Weber heeft haar eigen lijn transporteurs ontwikkeld met schakelbanden die voldoen aan de eisen voor elke fase in een productie- of logistiekproces. Het grote voordeel van schakelbanden ten opzichte van de conventionele banden zijn de flexibiliteit, mogelijkheid voor diverse bochten en de antislipaandrijving. Karakteristiek voor de transportbanden zijn de hoge snelheid, energiezuinigheid en storingsarme werking.


Robots

WEBER is specialist in de ontwikkeling en bouw van productielijnen. Robots zijn steeds vaker onderdeel van die productielijnen. WEBER werkt met een vaste partner voor het toepassing van robots in uw proces, waarbij WEBER altijd uw aanspreekpunt en eindverantwoordelijk blijft.

Onze projecten

Productielijn overheaddeuren

Technologie: frezen, zagen, boren, manipulatoren, transportbanden, servo