Stempels

In 1959 werd Weber opgericht als gereedschapmakerij voor de metaal industrie. Met als specialiteit het vervaardigen en ontwikkelen van ponsgereedschappen. Nog steeds worden alle gereedschappen volledig in huis ontwikkeld, getekend en geproduceerd door gespecialiseerde stempelmakers.  Voor de productie beschikken we naast groot aantal frees- en draaibanken tevens over een eigen draadvonk (EDM) afdeling en zijn we een van de weinige producenten met een eigen harderij.

We produceren heel bewust in eigen beheer; door de engineering en productie dicht bij elkaar te houden kunnen we snel schakelen, flexibel en efficiënt werken.

 

Stempels en ponsgereedschap

  Wij leveren onder andere: 
- Snijstempels
- Zetstempels
- Kerndoornstempels
- Volg-snij-buigstempels
- Foliestempels 
- NORM ponsgereedschap (info)
 
 

 

Persen en ponsunits
Onze stempels zijn leverbaar in combinatie met hydro-pneumatische ponsunits, excenterpersen en hydraulische persen. Op basis van uw product, wensen en eisen ontwerpen we een pers op maat of leveren een standaard pers uit ons eigen assortiment.

 
 

 

Service & onderhoud
Voor het onderhoud aan stempels en ponsgereedschappen kunt u altijd terecht in onze gereedschapmakerij. We hebben een team zeer bekwame stempelmakers in dienst, elk met jarenlange ervaring, en daardoor inzetbaar voor elk soort onderhoud aan u stempels en ponsgereedschappen. 

 

 

Kwaliteit

Gereedschappen van Weber staan bekend om hun hoge standtijd. Betrouwbaarheid en kwaliteit van de gereedschappen staan centraal in de ontwikkeling en hier besparen we nooit op. Sinds de oprichting van Weber zijn deze twee hoekstenen essentieel geweest voor ons succes. Nauwkeurigheid

Tot op de micron indien nodig. Op onze draadvonkafdeling worden met hoge nauwkeurigheid onderdelen gemaakt uit gehard en zacht staal en andere metalen. Kenmerkend voor draadvonken is de extreem nauwkeurige maatvoering en een hoge oppervlakte kwaliteit.
Materialen

We zijn ervaren in het maken van gereedschappen voor allerhande metalen (staal, rvs, aluminium, koper) maar ook gereedschappen voor het ponsen van folies (plastic labels, infuuszaken). Met name voor deze dunne materialen is extreem nauwkeurig produceren een eis.