Senior Sales & Product engineer

Weber Hospital Systems (onderdeel van Weber Machinebouw) is op zoek naar een Senior Sales & Product engineer

Wij zijn een scale-up binnen de Healthcare markt. Wij ontwikkelen, produceren en verkopen geautomatiseerde (gerobotiseerde) reiniging, desinfectie en sterilisatie machines voor ziekenhuizen over de hele wereld.

R&D is een zeer belangrijk onderdeel binnen ons bedrijf. Iedere dag zijn wij bezig om samen met externe stakeholders, zoals ziekenhuizen, onderzoek te doen naar het verder automatiseren en robotiseren van processen binnen ziekenhuizen. Van hieruit ontwikkelen wij nieuwe oplossingen die we in de markt zetten.

Ons verhaal

We zijn op een missie om het aantal HAI’s (Healthcare Associated Infections) te reduceren en patiëntveiligheid binnen ziekenhuizen te verbeteren. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk fundament. Om onze missie, verdere groei, vernieuwing en professionalisering verder inhoud te geven zijn we op zoek naar versterking!

Jouw rol

In de functie van Senior Sales & Product engineer neem je, samen met ons Sales & Marketing team, het voortouw in het ontwikkelen van nieuwe machines en de doorontwikkeling van bestaande machines voor met name Weber Hospital Systems (WHS). Het is een nieuwe functie waarin je een deel van het takenpakket van de Technisch Directeur overneemt.

Je overlegt met externe stakeholders zoals (potentiële) ziekenhuizen om hun wensen in beeld te brengen, je denkt concepten uit en je benadert leveranciers om onderzoek te doen naar de toepasbaarheid van onderdelen binnen het concept. Daarnaast analyseer je bestaande machines op verbeteringen en draag je technische verantwoordelijkheid voor machines die wij net in de markt gezet hebben.

 Jouw verantwoordelijkheden

Voor elk ontwikkeltraject wordt een projectplanning gemaakt en een team samengesteld waarover jij de functionele verantwoordelijkheid draagt.

 • Voor de 3D engineering van nieuwe machines stuur je projectmatig engineers aan die verantwoordelijk zijn voor het ‘dagelijkse tekenwerk’ en de mechanische uitwerking, maar indien nodig kan je bijspringen;
 • Zelf ben je verantwoordelijk voor een goed eerst verkoopconcept. Hiervoor is (enige) ervaring met 3D ontwerpsoftware (Solidworks is een pré) belangrijk;
 • Aangezien we over complexe machines praten, ben je, in samenwerking met Sales, ook altijd betrokken bij de implementatie van machines bij klanten;
 • Na de engineeringsfase produceren we een 0-model waarin je verantwoordelijk bent voor de interne projectbegeleiding tijdens de productie en assemblage, de softwareontwikkeling en uiteindelijk het doortesten van de machine totdat deze perfect functioneert;
 • Bij de ontwikkeling van machines is het volgen van richtlijnen zoals bijvoorbeeld Medical Devices (CE-MDD) in sommige gevallen een belangrijke randvoorwaarde.

Het is een brede zelfstandige functie waarin je met alle disciplines binnen het bedrijf samenwerkt. Daarnaast functioneer je als sparringpartner van de Technisch Directeur. Waar zijn dagelijkse verantwoordelijkheid bij Weber Machinebouw ligt, ligt jouw verantwoordelijkheid bij Weber Hospital Systems. Omdat we een relatief kleine organisatie zijn, is het belangrijk dat jullie elkaar kunnen vervangen in piekmomenten, vakanties e.d.

Succes boek jij door:

 • Op coachende wijze je collega’s naar een hoger niveau te brengen (mechanical en software engineers).
 • Inzetten op efficiënte projectengineering binnen de gestelde budgetten.
 • Inhoudelijk en projectmatig managen van de ontwikkelagenda (R&D) ten einde innovatie te ontwikkelen en technische grenzen op te rekken.
 • Uitdragen van een proactieve houding, meedenken en bepalen van het algemene beleid en dit uitdragen.

Dit vragen we van jou:

 • HBO+ / WO werk- en denkniveau; denk hierbij aan technische bedrijfskunde of werktuigbouwkunde.
 • Minimaal 15 jaar aantoonbare ervaring in de machinebouw / maakindustrie, ervaring met het ontwikkelen van Medical Devices is een pré.
 • Achtergrond in de sales/project/mechanical engineering.
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

 Dit krijg je bij ons:

 • Werken bij een technisch hoogstaande organisatie, waar innovatie een belangrijke rol speelt en waar we van een uitdaging houden.
 • Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.
 • Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (25 vakantiedagen en 13ADV, telefoon, laptop).

 Overtuigd van een goede match?

Wil je meer weten, neem dan contact op met Willemijn Wijnen (Recruiter).  Om direct te solliciteren stuur je een mail naar w.wijnen@webermachinebouw.nl met je CV en een korte motivatie.

 

Over ons:

Weber Machinebouw ontwerpt en produceert al sinds 1959 maatwerkoplossingen voor de maakindustrie. Weber is gestart als gereedschap makerij, maar tegenwoordig ontwikkelen en produceren we, met een team van bijna 40 collega’s, klant specifieke machines voor de industrie. Sinds 2017 zijn we werkzaam in de groeiende Healthcare markt met allereerst de VDS, een geautomatiseerde oplossingen voor het reinigen en desinfecteren van ziekenhuisbedden en matrassen.