Senior Project engineer

Ben jij die engineer die klaar is voor de volgende stap in zijn/haar carrière? Wil je bezig zijn met techniek, maar ook met commercie en bedrijfskunde? Dan willen wij jou graag als collega in onze technische en innovatieve organisatie!

De functie

Als Senior Project Engineer ben je betrokken bij onze projecten van offerte tot aftersales. Het is een brede functie als rechterhand van de Technisch Directeur (TD) waarin je dé spil bent tussen commercie, engineering en projectmanagement. 

Je bent het technisch aanspreekpunt voor de accountmanagers en bent met hen verantwoordelijk voor het uitwerken van klantaanvragen. Denk hierbij aan het uitdenken/-werken van machineconcepten, bezoeken van potentiële klanten en het opstellen en calculeren van offertes. Als het project verkocht is, draag je vervolgens zorg over de interne overdracht richting de engineers en de projectmanager. Het kan ook voorkomen dat je zelf het projectmanagement van een bepaald project uitvoert of bij moet springen als technische expertise nodig is.

Samen met de TD bewaak je de technische voortgang van het (engineerings)proces en je zorgt dat de projecten binnen de geplande budgetten uitgevoerd worden. Je bent in staat om hier de juiste mix tussen de controlerende functie en het coachen van collega’s te vinden.

We ontwikkelen niet alleen speciaalmachines voor klanten, maar sinds enkele jaren ook eigen machines die in kleine series verkocht worden. In samenwerking met collega’s vanuit de verschillende disciplines ontwikkel je nieuwe producten van A tot Z.

Binnen de functie komen aspecten van mechanica, hydrauliek, pneumatiek, stoom, machinebouw en aandrijf- en
besturingstechniek aan bod.

Wij zoeken jou omdat je enerzijds voldoende kennis en ervaring hebt in de verschillende technische disciplines binnen de maakindustrie en/of machinebouw. Anderzijds ben jij een bedrijfskundige die weet wat belangrijk is voor mens, organisatie en marktomgeving.


Succes boek jij door:

 • Op coachende wijze je collega’s naar een hoger niveau te brengen (mechanical en software engineers).
 • Inzetten op efficiënte projectengineering binnen de gestelde budgetten.
 • Inhoudelijk en projectmatig managen van de ontwikkelagenda (R&D) ten einde innovatie te ontwikkelen en technische grenzen op te rekken. 
 • Uitdragen van een proactieve houding, meedenken en bepalen van het algemene beleid en dit uitdragen.

Dit vragen we van jou:

 • HBO+ / WO werk- en denk niveau; denk hierbij aan technische bedrijfskunde of werktuigbouwkunde.
 • Minimaal 10 tot 15 jaar aantoonbare ervaring in de machinebouw / maakindustrie.
 • Ervaren gebruiker van 3D ontwerpsoftware (Solidworks is een pre).
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

Dit krijg je bij ons:

 • Werken bij een technisch hoogstaande organisatie, waar innovatie een belangrijke rol speelt en waar we van een uitdaging houden.
 • Zelfstandigheid
 • Een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (25 vakantiedagen en 13ADV, telefoon, laptop)

Overtuigd van een goede match met ons?
Wil je meer weten, neem dan contact op met Willemijn Wijnen, recruitment. Om direct te solliciteren stuur je een mail naar w.wijnen@webermachinebouw.nl met je CV en een korte motivatie.

Over ons:
Weber Machinebouw ontwerpt en produceert al sinds 1959 maatwerkoplossingen voor de maakindustrie. Weber is gestart als gereedschapmakerij, maar tegenwoordig is de ontwikkeling en productie van klant specifieke machines het voornaamste deel van ons dagelijks werk geworden. Daarnaast ontwikkelen en produceren we sinds enkele jaren eigen machines, waarvan de eerste al met succes op de markt zijn gebracht.